Наставникът на испанския Еспаньол Ернесто Валверде напусна поста си в клуба. Специалистът обяви, че този ход ще се отрази положително както на самия него, така и на клуба.

44-годишният испанец пристигна през 2006 г. в клуба и го изведе до финал в турнира за Купата на УЕФА през 2007 г., без да загуби мач. Отборът направи там 2:2 със Севиля, но загуби с изпълнение на дузпи.

През последния сезон Еспаньол започна впечатляващо и на полусезона се бореше за място в Шампионската лига, след като бе загубил само 3 от 19 мача. Впоследствие обаче отборът се срина и загуби 13 срещи, завършвайки на 12-то място в класирането.

„Това бяха две прекрасни години, но атмосферата около отбора не е най-добрата и това решение е най-доброто за мен и за клуба“, заяви на пресконференция Валверде, на когото оставаше още една година от договора му.

Президентът на Еспаньол Даниел Санчес Либре обяви: „Той взе сам своето решение. Няма предложение от друг клуб, а и ние не сме говорили все още с никого да го замести. Когато някой смята, че мисията му е изчерпана, трябва да го уважите“.