Валядолид поднесе изненадата на 29-ия кръг на Ла Лига, след като победи с 2:1 като гост Виляреал. Точни за успеха на гостите бяха мароканците Селим Амала и Джавад ел Ямик. За "жълтата" подводница се разписа Етиен Капу. По този начин тимът на Кике Сетиен пропусна да се доближи до четвъртото място във временното класиране и остава пети с 47 точки, докато Валядолид вече има 32 точки и е на 14-а позиция, на 5 точки над зоната за изпадащи.

Срещата започна отлично за гостите, които поведоха още във 2-ата минута. Кайл Ларин центрира в наказателното поле, където Амала беше оставен непокрит и насочи топката във вратата за 0:1. 

В 15-ата минута гол на Саму Чуквуезе беше отменен след намесата на ВАР. Попадението на нигериеца не беше зачетено заради засада. 

Десет минути преди края на първата част Валядолид вкара втори гол. Алмала този път бе в ролята на асистент, подавайки на Джавад Ел Ямик, който влезе в наказателното поле и с добре насочен удар не остави шансове на Пепе Рейна.

Второто попувреме започна с натиск на домакините. В 69-ата минута шут на Чуквуезе срещна гредата. Шест минути след това Джовани Ло Селсо намери Капу, който с удар в левия ъгъл вкара за 1:2. 

До края на мача обаче Валядолид удържа аванса си и се поздрави с ценна победа.