Валядолид приземи намиращия се в добра форма тим на Райо Валекано, като го надигра с класическото 3:0 като гост в първия мач от 10-ия кръг на Ла Лига. За момчетата на Хуан Игнасио Мартинес това бе едва втори успех от старта на сезона, но той дойде тъкмо навреме, за да прекъсне серията от 6 поредни двубоя без победа.

Райо започна видимо окрилен от своите две поредни победи срещу Алмерия и Реал Сосиедад, но нещата бързо придобиха катастрофални краски. Италианецът Фаусто Роси се превърна в архитект на разрухата, като в 31-ата минута пусна идеална топка към Патрик Еберт, а бързоногият германец не остави шансове на вратаря Рубен.

В 39-ата минута отново Роси блесна с хубава асистенция, този път към Хави Гуера, който опъна мрежата на домакините за 0:2.

Крайният успех оформи Даниел Ларсон само три минути след почивката, което позволи на Валядолид да се съсредоточи единствено върху играта в защита. Критични моменти пред вратата на Диего Мариньо не липсваха, но и добрите изяви на вратаря, и неточните изпълнения на нападателите на Райо позволиха на стража да запише суха мрежа.

Победата изкачи Валядолид до 13-ото място във временното класиране с 10 точки, колкото имат Реал Сосиедад и Севиля. Райо пък загуби позиции и вече е 15-и с 9 в актива си.