Отборът на Валядолид постигна втора поредна победа в Ла Лига. „Виолетовите“ надвиха с минималното 1:0 над Виляреал в мача от седмия кръг.

Единственото попадение отбеляза Леонардо Суарес, а със спечелените три точки тимът събра 9 на осмата позиция. „Жълтата подводница“ е 11-ото място с 8 пункта.

Домакините бяха по-активният състав на терена през всичките 90 минути. Възпитаниците на Хави Кайеха създадоха по-чистите ситуации, но така и не успяха да се разпишат. В края на пък „жълтата подводница“ пропиля и дузпа.

Единственият гол в двубоя падна в 53-ата минута. При една изсипана топка в наказателното поле на Виляреал, настъпи разбъркване, а Суарес бе оставен непокрит и с майсторски диагонален шут мушна топката в долния ляв ъгъл.

По-малко от десетина минути преди края на редовното време реферът отсъди дузпа в полза на домакините. Бялата точка съдията посочи с помощта на ВАР. При едно разбъркване в наказателното поле на гостите, топката се отби в ръката на Кико, а след преглед на ситуацията арбитърът отсъди изстрел от 11-те метра. Жерард Морено постави топката на бялата точка, но изстрелът му не бе достатъчно силен и Жорди Масип го парира.

В продължението Начо мушна топката във вратата на Виляреал, но преди това имаше съдийски сигнал за засада и попадение не бе зачетено.

В следващия кръг Виляреал гостува на Еспаньол, а Валядолид е домакин на Уеска.

Ето и още резултати от седмия кръг: 

Уеска - Жирона - 1:1
Виляреал - Валядолид - 0:1

По-късно в неделя:
Леванте - Алавес
Бетис - Леганес

От събота:
Реал Сосиедад - Валенсия - 0:1
Барселона - Атлетик Билбао - 1:1
Ейбар - Севиля - 1:3
Реал Мадрид - Атлетико Мадрид - 0:0

В понеделник:
Селта - Хетафе