Реал Валядолид размаза с 6:1 у дома Райо Валекано в мач от шестия кръг и стана отборът, записал най-убедителна победа до момента през този сезон в Примера дивисион.

Досега най-категоричният резултат в Испания през това първенство бе 5:1 в полза на обичайния заподозрян Барселона - срещу Реал Сосиедад на Камп Ноу още в първия кръг. Най-убедителният успех на Реал Мадрид в Ла Лига през този сезон пък е „само“ 3:0 срещу Гранада.

Началото на двубоя във Валядолид по нищо не показваше, че ще завърши с разгром на домакините, след като гостите Райо Валекано поведоха още в петата минута с гол на Алехандро Домингес.

Виолетовите обаче бързо изравниха чрез Буено в 10-ата минута, а още в 13-ата поведоха с попадение на бившия нападател на Манчестър Юнайтед Манучо.

Оскар Гонсалес покачи на 3:1 в 21-ата, а Антонио Рукавина направи 4:1 в 37-ата минута. Резултатът набъбна до 6:1 след почивката, когато вторите си попадения в мача вкараха Оскар и Манучо, които освен с по два гола блеснаха и с по две асистенции.

Категоричната победа изкачи Валядолид от 15-а на 6-а позиция в Примера дивисион, докато Райо Валекано е 11-и.