Отборите на Валядолид и Реал Сосиедад не успяха да си вкарат попадение в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. Срещата на стадион "Мунисипал Хосе Сория" не впечатли с нищо и завърши 0:0. 

Първата опасна ситуация бе в 12-ата минута, когато Робин Льо Норман засече центриране и отправи опасен удар с глава, но топката премина встрани от вратата.

Малко по-късно Порту получи добър прехвърлящ пас пред вратата, но и неговият удар не бе точен и не влезе в очертанията на вратата. 

Валядолид отговори с удар на Пабло Ервиас от свободен удар, но топката срещна левия страничен стълб. 

През втората част Микел Мерино стигна до отбита топка, но опитът му бе блокиран от съперниковата защита и спечели единствено корнер, от който все пак не произлезе нищо. 

В 60-ата минута топката все пак бе вкарана в мрежата, след като Сандро Рамирес отбеляза попадение, но реферът развали празненствата на играчите на Валядолид, след като отмени попадението заради засада. 

В края на двубоя последваха уникални пропуски за състава на Сосиедад. Александър Исак извърши страхотен пробив, който обаче завърши с неточен удар. Малко след него и Микел Оярсабал не се възползва по най-добрия начин от възможността, която имаше. Футболистът бе оставен сам пред вратата и му оставаше да преодолее само вратаря, но за сметка на това той изпрати топката встрани от дясната греда. 

Така нулевото равенство се запази и отборите взеха по 1 точка. Тимът на Реал Сосиедад е четвърти в класирането с 27 точки, а Валядолид е далеч по-надолу - на 14-а позиция с 19 точки в своя актив.