Агентът на Давид Вия заяви, че ръководството на Валенсия си е променило мнението и в крайна сметка не възнамерява да продава своята звезда на каквато и да е цена.

Очакваше се до няколко дни нападателят да премине в Реал, но Хосе Луис Тамарго заяви днес: "Изпълнителният директор на Валенсия Хавиер Гомес и по-късно президента на тима Мануел Йоренте ми позволиха да представлявам Давид Вия на пазара като негов агент. Те трябваше да го продадат за да си помогнат със затрудненото финансово положение в отбора и ми дадоха условията, при които биха били готови да пуснат Давид в друг тим. Моят клиент винаги е бил отдаден на клуба, въпреки лошата финансова среда, но тъй като той е играч от световна класа, ние получихме оферти от четирите най-големи клуба в света.”

“Аз съм ядосан, защото сега Валенсия си промениха мнението и казаха, че не искат да продават, въпреки че ние водихме преговори с три от тези четири отбора. Това е много неприятна ситуация и не е никак добра за всяка една от страните. Трябва да се знае, че Давид винаги е казвал, че е щастлив да играе за Валенсия. Ние излязохме на пазара и сега се получи ситуация, при която трябва просто да свием опашки. Нямаше никаква нужда да се създава цялата тази суматоха и да се влияе по този начин на Давид, който в момента защитава цветовете на Испания в ЮАР. Това е много тъжно”, сподели още агентът, цитиран от БГНЕС.