Валенсия победи с 3:2 Алмерия в напрегнат и интересен мач от 21-я кръг на Примера дивисион. Прилепите отново са на три точки пред Виляреал, и със своите 37 заемат четвърта позиция. Дъждът на „Местая” поизпразни трибуните, но тези, които останаха за целия мач, бяха доволни от видяното. От първата минута двата тима стъпиха на педалите и заиграха на високи обороти.

Още в шестата минута Хоакин откри резултата, след като засече центриране на Давид Силва на далечната греда. Именно Валенсия доминираше от началото, най-вече благодарение на добрите изяви на Силва.

Алмерия обаче не се предаде бързо, като успя да изравни от второто си положение в мача. В 22-та минута Алваро Негредо вкара за 1:1, след като бе намерен от Алберт Крусат. Гостите не се радваха дълго на попадението си, тъй като само седем минути по-късно реферът Мехуто Гонсалес даде една доста спорна дузпа за Валенсия, за нарушение срещу Хуан Мата. Въпреки бурните протести, Давид Вия застана зад топката и от бялата точка направи 2:1.

До края на първото полувреме и в началото на второто и двата състава имаха шансове да отбележат отново, но не ги оползотвориха. Давид Вия смълча гостуващите фенове в 61-та минута, когато реализира втория си гол в мача.

Крусат и Негредо продължиха опитите си да тормозят защитата на Валенсия и заслужено стигнаха до второ попадение. Немалка заслуга да него имаше и Карлос Марчена, който сгреши фатално, за да може Негредо да оформи крайното 3:2 в 64-та минута.

В заключителния половин час от мача, старши треньорът на Валенсия направи смени, с които по-скоро да успее да запази резултата, отколкото да го увеличи. Така домакините стигнаха до важните три точки в борбата за място в Шампионската лига.