Валенсия постигна класически успех над Виляреал, побеждавайки го с 3:0 в пореден мач от 21-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Трите гола на Муктар Диакаби в четвъртата минута, Денис Черишев в 51-ата и Родриго в 86-ата направиха така, че Виляреал да продължи да няма успех през новата 2019-а година. Не само това, „жълтата подводница” няма успех в 62 поредни календарни дни в испанското първенство.

„Прилепите” бяха категорично по-добрият отбор на „Местая” и съвсем заслужено взеха трите точки.

В четвъртата минута Франсес Коклен центрира от свободен удар, а топката бе намерена от Диакаби, който я прати във вратата и зарадва привържениците на „лос че”.

В 51-ата офанзивните футболисти на Валенсия накара защитата на Виляреал да страда след чудесна комбинация. Парехо подаде на Черишев, а руснакът с левия крак удвои актива на домакините.

В 86-ата пък Торес центрира отдясно за Родриго, който се измъкна от опеката на бранител и с глава оформи крайния резултат.

С този си успех Валенсия отиде на седмо място с 29 точки, на седем зад четвъртия Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Виляреал пък остава на незавидното 19-о място в Ла Лига със скромния актив от едва 19 точки в 21 мача. В идния кръг Валенсия гостува на лидера Барселона, докато Виляреал приема Еспаньол.