Старши треньорът на Валенсия Марселино Гарсия Торал е настоял пред ръководството на клуба за подсилването на офанзивната мощ на отбора през летния трансферен прозорец и преди началото на новия сезон.

„Прилепите“ при всички положения ще участват минимум в квалификациите за попадане в груповата фаза на Шампионската лига.

Валенсия обаче все още не си е гарантирал оставането на Гонсало Гедеш в отбора, тъй като той е собственост на Пари Сен Жермен, а двата клуба не са постигнали споразумение за неговия постоянен трансфер на „Местая“.

Андреас Перейра, който през настоящия сезон играе под наем във Валенсия от Манчестър Юнайтед също не е сигурно, че ще остане и през следващата година в испанския клуб.

Така на практика Марселино със сигурност ще трябва да намери техни алтернативи по фланговете.

Наставникът на Валенсия също така иска да се подсили и с поне още един нов централен нападател, тъй като не е доволен от представянето на Симоне Дзадза и Санти Мина. В момента негов първи избор е Родриго, който проби и в националния отбор на Испания.

Изглежда невъзможно Валенсия да успее да си позволи да привлече с постоянен трансфер Лусиано Вието от Атлетико Мадрид, тъй като „дюшекчиите“ към момента искат много солидна трансферна сума за аржентинския нападател, която не е по силите на „прилепите“.