Отборът на Валенсия спечели Купата на Краля, най-авторитетното отличи в испанския футбол след титлата в Примера дивисион.

На финала, игран в дома на Атлетико Мадрид – „Висенте Калдерон”, „прилепите” победиха с 3:1 тима на Хетафе, който преди 6 дни нелепо отпадна и от турнира за Купата на УЕФА след две равенства срещу гранда Байерн Мюнхен.

Началото на мача бе кошмарно за Хетафе, след като символичните домакини вкараха два гола само за 11 минути и по този начин до голяма степен предрешиха изхода на мача.

Първо в 4-тата минута Силва центрира в наказателното поле, където топката бе засечена от Мата, който не остави шансове на пазилия в този двубой Оскар Устари.

В 11-тата минута пък Алексис удвои преднината на „прилепите” след удар с глава.

В самия край на първата част Хетафе се върна в мача. Вкаралият два гола на Байерн Козмин Контра нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран от Морети.

Съдията Маленко не се поколеба и свири дузпа, която бе реализирана от Гранеро.

Въпреки този гол футболистите от мадридското предградие не съумяха да наложат надмощие през втората част.

Най-чистото положение за тима бе удар в напречната греда на голмайстора Гранеро в 62-рата минута.

В 83-тата минута Фернандо Мориентес сложи край на надеждите на привържениците на Хетафе с третия гол за тима си в срещата.

Давид Вия стреля много силно от фаул на разстояние около 35 метра. Вратарят Устари със сетни усилия успя да избие топката, която обаче попадна в Мориентес и той с глава оформи крайното 3:1.

2 минути преди края на мача пък зрителите станаха свидетели на неприятни сцени, след като Селестини фаулира грубо без топка противников футболист и заслужено получи червен картон.

Нарушението доведе до сблъсъци между двата отбора, които бяха прекратени с последния съдийски сигнал.