Отборите на Валенсия и Леганес си вкараха по едно попадение на „Естадио Местая” в мач от петия кръг на Ла Лига. След победата като гост на Челси в груповата фаза на ШЛ „прилепите” се издъниха в мача за първенството, записвайки равенство с последния в класирането. Даниел Парехо откри резултата от дузпа в 21-ата минута, но Леганес изравни в 38-ата и повече попадения не бяха реализирани.

В 19-а минута един от играчите на Леганес препъна съперник и направи нарушение, за което съдията отсъди дузпа за Валенсия.  Малко по-късно реферът реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, което потвърди първоначалното му решение. Даниел Парехо реализира от точката за дузпа и изпрати топката неспасяемо в средата на вратата на Хуан Сориано.

В 35-ата минута Оскар получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми реализира в долния ляв ъгъл. Съдията Хавиер Фернандес реши да се увери, че не е имало засада при атаката и поиска намесата на ВАР. След като прегледа положението, Фернандес отсъди гола за редовен.

В самия край на срещата Юсеф Ен Несири имаше възможност дори да донесе трите точки на Леганес, но Яспер Силесен реагира страхотно. Несири получи  страхотен пас, който разсече защитата, но опитът му бе насочен в долния ляв ъгъл и вратарят се хвърли превъзходно, за да го спре и да запази резултата.

Така „прилепите” остават в средата на таблицата – на 12-о място с 5 точки от 5 мача, а Леганес спечели първа точка за този сезон, но въпреки това остава на последната позиция.