Валенсия се наложи с 3:1 над Леванте в градското дерби от 23-ия кръг на Ла Лига. “Прилепите” поведоха в резултата в 17-ата минута с гол на Санти Мина. Радостта от попадението бе моментално помрачена, след като в 18-ата минута Серхио Постиго изравни за гостите. Лусиано Вието обаче отново възстави преднината за домакините в 65-ата минута, а минута преди края на редовното време Даниел Парехо оформи за крайното 3:1 от дузпа, който бе доста спорна. 

Благодарение на трите точки Валенсия отново задмина Реал Мадрид (42) в класирането и се нареди на третата позиция с 43 точки. Леванте пък остава опасно до близо до зоната на изпадане, заемайки 17-ото място с 23 точки.

“Прилепите” откриха резултата в 17-ата минута. Даниел Парехо центрира от корнер, Санти Мина скочи високо, за да насочи топката с глава в мрежата зад вратаря.

Секунди обаче бяха необходими на Леванте да изравнят резултата. В 18-ата минута Хосе Кампаня отлично намери Серхио Постиго в наказателното поле, който от своя страна си намери пространство и да стреля, запращайки топката във вратата на домакините.

В 43-ата минтуа Санти Мина получи прехвърлящо подаване от крилото и шутира около точката на дузпата, но топката разтресе напречната греда.

В 64-ата минута бе и най-спорното положение в срещата. Коке се разписа в полза на Леванте, но голът бе отменен заради фаул в атака. Видеоповторенията обаче показаха, че такъв няма. Всъщност Габриел Паулища изблъсква съотборника си Хосе Гая в наказателното поле.

“Прилепите” отново поведоха в резултата в 65-ата минута. Карлос Солер демонстрира завидни качества, след като финтира част от защитниците на Леванте и проби в наказателното поле. След това отправи удар към вратата на гостите, но той бе блокиран от стража Ойер. Получи се рикошет и Лусиано Вието успя отлично да се възползва от създалата се ситуация, изпращайки топката в опразнената мрежа.

В 70-ата минута Кондогбия пропиля огромна възможност. Той нанесе мощен удар от границата на пеналтерията след брилянтно солово действие, но Ойер се намеси отлично.

В 81-ата минута Санти Мина овладя точно подаване в пеналтерията и нанесе удар, който разтресе лявата греда.

Пет минути по-късно отново той запрати мощен удар към мрежата на Ойер, но стражът на Леванте демонстрира отличен рефлекс.

Минута преди края на редовното време бе отсъдена дузпа в полза на “прилепите”. Робер фаулира връхлитащия с топка в крака Симоне Дзадза в опит да прекрати опасна атака. Главният рефер  Давид Медие свири дузпа в полза на домакините Даниел Парехо се разписа от “бялата точка”, пращайки топката неспасяемо в долния десен ъгъл.