Ръководството на Валенсия действа изключително бързо след раздялата с Марселино Гарсия Торал и вече обяви новия постоянен треньор на тима. Това е Алберт Селадес.

Договорът на испанеца ще бъде за срок от 2 години и изтича на 30 юни 2021 година. Новият специалист още днес следобед ще направи първа тренировка със състава.

Раздялата с Марселино дойде доста неочаквано предвид успехите, които наставникът постигна начело на „прилепите”. През миналия сезон той донесе Купата на Краля на „Местая” след победа над Барселона във финала и върна отбора в Шампионската лига. Причината за раздялата е свързана с вътрешен конфликт между него и собственика Питър Лим. Марселино не е бил доволен от факта, че босът се опитва да меси в неговата спортно-техническа политика.

За далеч по-неопитния 43-годишен Селадес това е първо голямо назначение в мъжкия футбол. Роденият в Барселона специалист беше помощник на Жулен Лопетеги в краткия престой на последния начело на Реал Мадрид през миналия сезон. Преди това опитът му като треньор се изчерпва с представителните формации на Испания до 16- и 21-годишна възраст.