Валенсия победи с 2:0 Севиля в дербито на 30-тия кръг в испанската Примера дивисион. Домакините демонстрираха по-добра игра от своя съперник през целия мач и заслужено спечелиха трите точки.

В 26-та минута голмайсторът на „прилепите” Давид Вия се разписа във вратата на андалусийци. Само шест минути по-късно Мигел събори в наказателното поле Хесус Навас и съдията не се поколеба да даде дузпа за гостите. Италианецът Енцо Мареска застана зад топката, но Канисарес спаси.

Началото на второто полувреме беше много лошо за Севиля, тъй като Хинкел спъна нахлуващия в наказателното поле Давия Вия и получи директен червен картон. Вия не сбърка от бялата точка и отбеляза второто си попадение в срещата. До края на двубоя домакините имаха възможности да направят още по-голяма победата си, но пропуски направиха Вия и Мориентес.

След успеха „прилепите” останаха на четвърто място, но вече са само на две точки от втория Севиля и на една от третия Реал М. Осве това Валенсия дръпна с три точки на преследвачите си Сарагоса и Атлетико М. Отборът от Андалусия пък изостана на четири точки от лидера Барселона.