За Валенсия отново настъпиха добри дни. Най-големият проблем за отбора на Хосе Бордалас обаче е непостоянството. „Прилепите“ редуват силни със слаби игри и това пречи на тима да гони по-високи цели в първенството. Въпреки това обаче, Валенсия ще получи своя шанс да спечели трофей през този сезон, като тимът е на финал за Купата на краля, където ще се изправи срещу Бетис. Чрез второто по сила отличие в Испания, клубът може да намери място и в европейските турнири, стига Бордалас и компания да триумфират с купата на 23 април, когато ще се изиграе финалът. Във Валенсия все пак се наблюдава прогрес, а това призна и нападателят на тима Макси Гомес. Той бе с основна заслуга Валенсия да победи Гранада през уикенда у дома, а според голаджията, отборът отново започва да напипва верния път. 
„Искам на първо място да благодаря на нашите фенове, които са невероятни и винаги ни подкрепят. Не знам дали заслужаваме цялата тази любов след като определено през сезона показваме доста непостоянни игри, но съм безкрайно признателен на хората. Хубаво е, че отново навлязохме в добра серия и записахме няколко добри победи. Имахме нужда от това, а за всички е ясно, че финалът за купата е най-важният  мач за нас. Дотогава обаче има още достатъчно време и ние ще опитаме да останем концентрирани и да продължим да печелим в Ла лига. Победихме Майорка, сега се наложихме и срещу Гранада, дано тези успехи повишат увереността на целия отбор. 
 
Колкото до това, че вкарвам, всеки обича да отбелязва голове, всеки нападател иска точно това. Радвам се, че успях да вкарам на Гранада и да помогна на тима. Всички сме едно цяло и аз желая да вървим нагоре и да растем като клуб. Нападателите имат нужда от голове и е  напълно логично, когато отбележа попадение, самочувствието ми да расте. Надявам се, че в следващите двубои ще продължим да радваме публиката и ще постигнем добри неща до края на сезона“, коментира уругваецът.