Отборът на Валенсия записа изненадващо нулево равенство срещу втородивизионния Химанстик, като гост в първи мач от шестандесетинафиналите за Купата на Краля. Момчетата на Марио Джукич не успяха да се наложат над далеч по-непретенциозния си съперник и оставиха осминафиналистът да бъде решен в реванша, който е плануван за 19-и декември от 20.30 часа.

Валенсия имаше лек превес над Химнастик, като стигна до повече положения, но така и не успя да материализира нито едно тях. В крайна сметка, това само изнерви футболистите на Джукич, които започнаха да влизат по-грубо в единоборствата, а статистиката от мача сочи, че са получили 5 жълти картона срещу само един за домакините на Гарсия.

Нещо повече, „прилепите“ останаха с човек по-малко на терена 3 минути преди края на срещата, тъй като Жонас бе изгонен с втори жълт картон.

Същевременно в среща състояла се по-рано през деня, Гранда се наложи с 2:0 като гост над Алкоркон . И двете попадения за Гранада бяха дело на Одион Игало, който се разписа последователно в 30-ата и 81-ата минута на срещата. Реваншът е на 17-и декември от 23.00 часа.