Валенсия се наложи над Депортиво Ла Коруня с 3:0 в мач от 29-ия кръг на Ла Лига. С победата "прилепите" най-после се завърнаха на победния път, след като в последните си три срещи допуснаха две загуби и едно равенство.

Точни за домакините бяха централният бранител Есекиел Гарай (10') и португалецът Жоао Кансело (91'), а второто попадение бе автогол на бранителя на гостите Раул Албентоса (29'). 

Срещата започна равностойно като домакините имаха няколко добри положения за гол. В 7-ата минута обаче Мартин Монтоя задържа футболист от Депортиво в наказателното поле и съдията не се поколеба да отсъди дузпа и жълт картон за десния бек. 

Файсал Фажир обаче пропусна да даде преднина за тима си, а това даде шанс на "прилепите" да се възползват от сутиацията. В 10-ата минута падна и първото попадение. Гарай се възползва от разбъркването в наказателното поле на гостите и шутира отскочилата топка в право във вратата на вратаря Херман Лукс.

Депортиво продължи да атакува, но защитата на Валенсия внимаваше и не допусна попадение. В 29-ата минута бе отсъден ъглов удар за "прилепите". Даниел Парехо центрира, а защитникът Албентоса си вкара автогол в опит да изчисти топката. 

Двата тима се оттеглиха при резултат 2:0 на полувремето. Възпитаниците на Пепе Мел не спираха да търсят обрата в срещата. В 52-ата Емре Чолак имаше възможност да върне едно попадение от свободен удар, от ръба на наказателното поле. Той добре насочи топката към горния десен ъгъл, но Диего Алвеш спаси. 

В 73-ата минута Флорин Андоне пропиля отлична възможност да върне тима си в мача. Той получи добро центриране в наказателното поле, но ударът му нямаше достатъчно сила и бе лесно отразен от Алвеш. 

Хосе Гая получи контузия 20-ина минути преди края на срещата и бе заменен от Жоао Кансело. Португалският защитник успя и да се разпише в добавеното време след страхотен пробив от дясно, преодолявайки Лукс с удар в лявата страна на вратата.

Валенсия е на 13-ото място в класирането с актив от 33 точки, а Депортиво заемат 16-ото с 27.