Валенсия повеждаше на три пъти, но така и не успя да победи Осасуна в последния мач от 17-ия кръг на Примера дивисион. Драматичният мач в Памплона завърши 3:3 като домакините стигнаха до изравняването с попадение в добавеното време, след като малко преди това Валенсия пропусна дузпа, която можеше да реши всичко и да донесе ценни три точки за закъсалите „прилепи”.

Още в първата минута Санти Мине бе близо до това да открие за Валенсия, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда. В следващата атака „прилепите” откриха чрез Мунир Ел Хадади, който демонстрира добра игра в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

5 минути по-късно Ориол Риера изравни за домакините, след като се възползва от грешка в отбраната на съперника и от два метра стреля за 1:1.

Родриго пропусна добра възможност отново да изведе Валенсия напред в резултата в 33-ата минута, но това се случи в самия край, след като Ориол Риера реализира в собствената си врата при опит да изчисти топката.

Головото шоу продължи през второто полувреме. След центриране в наказателното поле и лош опит за изчистване, топката попадна в Роберто Торес. Неговият първи удар бе блокиран, но при добавката футболистът на Осасуна вкара за 2:2.

В 73-ата минута Валенсия поведе за трети път като Мартин Монтоя материализира чудесна отборна атака.

5 минути преди края „прилепите” получиха перфектната възможност да решат всичко в мача. След нарушение на Иван Алварес в наказателното поле, реферът Алфонсо Алварес показа бялата точка. Даниел Парехо обаче не успя да реализира дузпата, която бе спасена от Марио Фернандес.

Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Карлос Клерк бе изведен добре в наказателното поле и с удар под плонжа на вратаря реализира за крайното 3:3.

Така Осасуна сложи край на серията си от 6 поредни загуби в Ла Лига. Спечелената точка обаче остави Осасуна на дъното на класирането с актив от едва 8 точки. Валенсия е на 17-а позиция, първата над опасната зона, с 13 точки.