Роналд Куман ще започне на чисто кариерата си във Валенсия, след като тима прекъсна черната си серия, побеждавайки с 2:0 при гостуването на Майорка в среща от 11-ия кръг на Примера дивисион.

Холандският специалист, който официално бе назначен за треньор на прилепите вчера, ще изведе за първи път тима при домакинството срещу Розенборг, поемайки поста от Оскар Фернандес, който временно води тима след уволнението на Кике Санчес Флорес.

Днешният успех със сигурност ще направи дебюта на Куман по-лесен, тъй като победата над намиращия се в добра форма тим на Майорка идва след три последователни загуби на Валенсия от Розенборг, Севиля и Реал с общ резултат от трите мача 1:10.

Фернандо Мориентес даде преднина на прилепите в последната минута на първото полувреме, правейки задачата на тима по-лесна през втората част. Ново попадение на Моро в 62-ата минута съкруши окончателно надеждите за точка на домакините.

Валенсия се изкачи на четвърто място в класирането, изравнявайки се по-точки с втория и третия – Барселона и Виляреал, които са с мач по-малко. Начело е Реал Мадрид, който има преднина от четири точки пред преследвачите.