Валенсия направи важна стъпка в борбата за последното място, даващо право на участие в Шампионската лига. „Прилепите” се наложиха над Реакреативо с 2:0 без много усилия и така заемат четвърта позиция във временното класиране с 56 точки.

Отборът на Кике Санчес Флорес има три точки пред Сарагоса, на който утре предстои тежко гостуване на Осасуна. Валенсия е само на точка и от третия – Реал Мадрид и ще може да атакува върха в последните кръгове.

Въпреки поражението Рекреативо ще продължи до самия край на шампионата да се бори за местата в зона УЕФА, като среща конкуренция от Атлетико Мадрид и Сантандер.

Хоакин пречупи съпротивата на Реакреативо след час игра на „Местая”, когато прати топката елегантно в левия ъгъл на вратата, пазена от Лопес Вайехо, с удар от границата на малкото наказателно поле. Само три минути по-късно, от идентична позиция, но след хубав пас на Давид Силва, отново Хоакин постави тима от Уелва на колене.

Гостите демонстрираха приятен футбол, но така и не успяха да се противопоставят сериозно на Валенсия. Домакините пък доказаха, че на „Местая” и стените помагат, като записаха 13-та победа у дома.