Валенсия постигна драматична победа с 3:2 при домакинството си на Селта Виго в мач от 30-ия кръг на Примера дивисион, който се игра на „Местая“.

Селта поведе в резултата в 16-та минута, когато Даниел Вас центрира от фаул в наказателното поле на Валенсия, където Диего Алвес закъсня със своята намеса, което позволи на Кабрал да засече топката с глава и да я изпрати във вратата на домакините.

Селта организира чудесна контраатака в 22-та минута, която бе завършена с удар от Яго Аспас, но Диего Алвес този път бе на мястото си и успя да спаси.

Валенсия успя да изравни резултата в 38-та минута, когато след отлична комбинация на домакините Жоао Кансело асистира за гола на Даниел Парехо.

Валенсия можеше да направи пълен обрат в 57-та минута, когато Карлос Солер центрира в наказателното поле на Селта, където Ореяна бе оставен непокрит и стреля с глава, но Серхио Алварес спаси.

Серхио Алварес се отличи с невероятно спасяване в 61-та минута. След карамбол в наказателното поле на Селта най-съобразителен се оказа Жоао Кансело, който шутира, а Алварес успя да се намеси, след което топката се отби в гредата.

Две минути по-късно вратарят на Селта направи ново отлично спасяване, след като отрази удара на Карлос Солер.

Валенсия поведе в резултата в 67-та минута след гол на Мунир Ел Хадади.

Мунир остана сам очи в очи срещу Серхио Алварес, но вратарят на Селта спечели дуела в 75-та минута и спаси.

Съдията Фернандес Борбалан свири дузпа за Селта в 79-та минута, след като Карлос Солер фаулира Яго Аспас. Селта успя да изравни резултата, след като Аспас реализира отсъдената дузпа в 80-та минута.

Даниел Парехо стреля опасно от фаул в 84-та минута, но Серхио Алварес спаси.

Валенсия все пак успя да стигне до победата след гол на Карлос Солер в 86-та минута.

След този успех Валенсия се изкачи на дванайсто място с 36 точки, докато Селта е десети с 41 точки.