Отборът на Валенсия обърна от 0:1 до 3:1 Херес в мач от 36-я кръг на Примера дивисион. „Прилепите” успяха да преодолеят първоначалния шок от полученото попадение, а след това и напълно да надиграят своя съперник, който застрашително се е запътил към втория ешелон в Испания. Още преди почивката Валенсия успя да изравни, а през второто полувреме доказа, че е истински господар на своя терен.

Силен мач за домакините изигра Хуан Мата, който бе в основата на обрата. Крилото реализира две от попаденията за своя тим и асистира за третото.

В 37-та минута на мача Емилиано Арментерос изведе Херес напред след като мушна топката в опразнената мрежа след грешка в отбраната на Валенсия. Малко преди съдията да изпрати двата тима на почивка обаче Хуан Мата изравни за 1:1.

В 58-та минута отново той изведе домакините напред. С премерен удар Мата реализира в далечния ъгъл на мрежата на Херес за 2:1.

Крайното 3:1 оформи Давид Силва. Испанският национал получи топката от Мата, а след това нямаше какво друго да направи, освен да вкара осмия си гол в настоящия шампионат. Малко преди края на мача Редондо получи втори жълт картон, но това бе само поредното доказателство за безсилието на гостите в този мач.

С това поражение Херес остава на дъното в испанското първенство с 30 точки, докато Валенсия се намира на твърдото си трето място, даващо право за Шампионска лига.