Президентът на Валенсия Висенте Сориано обяви неофициална война на шампиона на Испания Реал Мадрид, а също така заплаши президента на „кралете” Рамон Калдерон и спортният директор Предраг Миятович, че ще ги даде на съд.

Взаимоотношенията между двата клуба са изключително обтегнати, като основната причина затова е непрестанните опити на Миятович да се сдобие с подписа на Давид Вия.

„В Реал Мадрид има един човек, който не е президент на клуба, но си присвоява такива качества, а аз се чудя как го търпи господин Калдерон, който трябва да отговаря за деянията на неговите подчинени”, коментира босът на Валенсия.

„В момента водим преговори с Реал за евентуалния трансфер на Хоакин, но с държанието на Миятович се съмнявам, че ще стигнем до сделка, тъй като неговото арогантно поведение не прави добра реклама на неговия клуб. Все пак последната дума я има старши треньорът, който ще реши дали футболистът му трябва, но по-скоро няма да се разделим с него, а затова основен принос ще има Предраг Миятович”, завърши Висенте Сориано.