В мач от 22-я кръг на Примера дивисион Валенсия най-накрая постигна победа с 2:0 като гост на Валядолид и по този начин спря изключително слабата си поредица без победа.

Головете за „прилепите” бяха отбелязани през второто полувреме, като в 60-та минута Мата бе точен, а в 72-та Давид Вия оформи крайния резултат в срещата. Българският нападател Владимир Манчев не бе в групата на „бяловиолетовите”.

Борещият се за местата даващи право на участие в Шампионската лига Атлетико Мадрид се издъни при домакинството си на Мурсия, като Хофре бе точен за гостите в 52-та минута, а Луис Гарсия донесе точката за „дюшекчиите”.

Виляреал също изненадващо не успя да победи Майорка и двата отбора завършиха 1:1. Джузепе Роси откри резултата в 27-та минута от дузпа, а Басинас в 39-та също от наказателен удар изравни резултата.

С два гола на бразилския нападател Луиш Фабиано Севиля победи с 2:1 като гост Рекреативо Уелва в регионалното дерби на Примера дивисион. Почетното попадение за домакините бе дело на Бето, а двата отбора завършиха мача с човек по-малко, след като Мартин от Рекре и Москера от андалусийския отбор бяха изгонени от съдията.

Сарагоса надделя с минималното 1:0 срещу Атлетик Билбао, а единственото попадение отбеляза Рикардо Оливейра в 28-та минута.

Леванте и Расинг Сантантер завършиха 1:1, като Рига откри резултата в 58-та минута, а Алдо Душер донесе равенството за кантабрийците.