Валенсия продължава да набира скорост под ръководството на Воро Гонсалес и спечели с минималното 1:0 домакинството на Леганес от 25-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „прилепите“ записаха трета победа в последните четири мача.

Домакините пропуснаха много добра възможност да поведат в 12-та минута, когато Симоне Дзадза стреля с глава, но не намери целта. Осем минути по-късно Бакали бе изведен на чудесна позиция сам срещу вратаря Ерерин, но стреля в аут.

Ерерин се наложи да се намесва решаващо в 29-та минута, когато спаси удар на Дани Парехо.

Валенсия поведе в резултата в 29-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Леганес Мангала стреля с глава, но Ерерин успя да се намеси и да избие топката, която след това рикошира в левия стълб на вратата му. Отбитата топка се върна в Мангала, който отблизо я довкара във вратата на Ерерин.

Ерерин отново демонстрира своята класа в 52-та минута, когато спаси удара на Карлос Солер.

Солер отново тества вратаря на Леганес в 73-та минута, но Ерерин и този път бе на висота и спаси.

Леганес завърши мача с човек по-малко, след като Алберто Мартин бе изгонен за втори жълт картон в 81-та минута.

След този успех Валенсия е дванайсти с 29 точки, докато Леганес е шестнайсти с 21.

Малага отстъпи с 1:2 като домакин от Бетис на „Ла Росаледа“ в друг мач от 25-ия кръг на Примера дивисион. По този начин „зелено-белите“ се отдалечиха от зоната на изпадащите.

Малага поведе в резултата в 39-та минута, когато Форналс се възползва от много груба грешка на Тошка, който му подари топката. Форналс преодоля Антонио Адан и вкара за 1:0.

Бетис успя да изравни резултата в 48-та минута след попадение на Хонас Мартин.

Гостите направиха пълен обрат в 74-та минута, когато Антонио Санабрия се възползва от грешка на Луис Ернандес и изпрати топката във вратата на Карлос Камени.

В края на мача футболистите на Бетис имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от съдията Ернандес Ернандес.

След този успех Бетис се изкачи до четиринайсто място в класирането с 27 точки и изпревари Малага, който заема петнайста позиция с 26 точки.