Валенсия загуби с 0:2 на собствения си стадион „Местая” от Расинг Сантандер в първия мач от кръга в Примера дивисион. Така „прилепите” могат да отстъпят третото място във временното класиране на Реал Мадрид, ако столичани победят Химнастик утре.

И в двете попадения на Сантандер паднаха, благодарение на бившия нападател на Реал М Педро Мунитис. Бледата игра на Валенсия рефлектира заслужено върху резултата, а Расинг се възползва по най-добрия начин от това и на контраатака успя да накаже домакините.

За 20 минути в началото единствената опасност, създадена от Валенсия бе далечен удар на Марчена, който бе избит от Тоньо. Мунитис и Жигич пък застрашаваха непрекъснато отбраната на „прилепите”.

Първото попадение падна точно след 20 минути игра именно след акция на последните двама футболисти. Мунитис се възползва от свалената му с глава топка от Жигич и я прати във вратата на Валенсия.

Домакините се съвзеха след първоначалното стъписване и записаха добри минути, след като се озоваха в положението на догонващи в резултата.

Въпреки усилията им обаче, вялото нападение не успя да върне нито един гол. Случи се точно обратното, когато в 63-та минута Мунитис центрира от корнер и Ориол прати топката с глава зад Канисарес.

Докрая на мача Уго Виана, Хоакин и Виля имаха добри положения, но не съумахя да върнат поне почетно попадение.