Валенсия излъга по италиански Интер. Мачът реванш завърши 0:0 и по този начин се класира за ¼-финалите от Шампионската лига с повече голове на чужд терен. Първият мач между двата отбора завърши 2:2.

 

Гостите от Интер изпуснаха много добри положения. Още в 5-та минута сръбският халф Деян Станкович стреля опасно, но покрай дясната греда на Канисарес. Пет минути по-късно шведският нападател Златан Ибрахимович падна в наказателното поле на Валенсия и по иска дузпа, но съдията бе категоричен и му показа да става. В 29-та минута отново шведът беше основно лице, след като се опита да се разправи с вратаря на „прилепите” Сантиаго Канисарес. В 35-та минута Рубен Бараха получи контузия и бе сменен принудително от Уго Виана.

 

През втората част домакините изравниха играта и създадоха няколко опасни положения пред вратаря Сезар. В края, мача се изнерви и играчи от двата отбора се сбиха на няколко пъти. Канисарес и Ибрахимович отново си размениха реплики и бяха разтървани от съдията Волфган Щарк, който имаше доста работа и показа цели шест жълти картона.

 

В последната 90 минута аржентинският играч на Интер Бурдисо се сдърпа сериозно с Марчена и двамата започнаха да се бият. След последния съдийски сигнал на германския арбитър нещата съвсем излязоха извън контрол и започна масово меле. Марчена бе подгонен от няколко футболисти на отбора от Милано и накрая бе свален от Майкон, но испанецът показа по-голяма маневреност и успя да влезе бързо в тунела и се отправи към съблекалните.

 

Двата отбора са заплашени със солени глоби за тези си прояви.

 

 

Валенсия: Канисарес, Мигел, Аяла, Марчена, Вийя, Бараха (38’ Виана), Мориентес (67’ Висенте), Ангуло (77’ Хоакин), Албиол, Силва, Морети.

     

 

Интер: Жулио Сезар, Кордоба, Санети (75’ Гросо), Станкович, Максуел, Ибрахимович, Майкон, Дакур (64’ Фиго), Бурдисо, Креспо (58’ Крус), Матераци