Валенсия се изкачи на второ място във временното класиране в Примера дивисион, след като победи с 3:1 Атлетико Мадрид в среща от 17-я кръг на испанския шампионат. „Прилепите” събраха 33 точки, а техният съперник остана с 30 след прекия двубой за предни позиции. Атлетико е на четвърто място и може съвсем скоро да бъде задминат от Реал Мадрид и Виляреал, които тепърва ще играят мачовете си от кръга.

Давид Силва се оказа героят за Валенсия в тазвечершния сблъсък със своите две попадения за успеха. Именно той изработи и първия гол за домакините, паднал от дузпа, реализирана от Давид Вия. Така Силва, завърнал се след контузия, напомни за най-добрите си дни с екипа на „прилепите”. Вия се разписа от бялата точка в 34-та минута, а пет минути по-късно се отчете и самият Силва.

Точно преди края на първото полувреме Форлан намали на 2:1, отново от дузпа. Реферът отнесе доста неприятни думи от публиката на „Местая”, която не бе съгласна да бъде отсъден наказателен удар за падане на Серхио Агуеро в пеналта.

Давид Силва вдигна стадиона на крака в 69-та минута, заковавайки крайното 3:1 с фантастично попадение – изстрел от 40 метра, който препарира на място Лео Франко.

Диего Форлан и Шимао направиха пропуски пред вратата на Ренан, но така и не успяха да застрашат сериозно младия страж. Валенсия заслужено се поздрави с успеха в срещата и продължава да е претендент за върха.