Ръководството на Валенсия излезе с изявление по повод инцидента със защитника Муктар Диакаби, който в мача от Ла Лига срещу Кадис (1:2) беше подложен на расистки обиди от съперник. Двубоят бе прекъснат за близо двадесет минути заради скандала.
 
Ето и официалната позиция на клуба от Валенсия:
 
„Диакаби се превърна в поредната жертва на расизма във футбола. В същото време той получи жълт картон за протеста си срещу обидата. Горди сме, че Диакаби получи такава подкрепа от съотборниците си. Вярваме, че този инцидент ще бъде разследван, но сме разочаровани, че до момента не са взети официални решения.
 
Играчите сами взеха решението да се върнат на терена. Съдията ги информира за възможните последици, а Диакаби ги помоли да продължат и съотборниците му  показаха уважение.
 
Това, което се случи днес, никога не бива да се повтаря във футбола. Валенсия се противопоставя на расизма и изразява пълната си подкрепа за Диакаби. 
 
Днес е тъжен ден за футбола. Днес загубихме повече от три точки. Това е загуба на уважение, загуба на духа на футбола и спорта.“