Валенсия оглави временното класиране на Примера дивисион след четвъртия кръг. „Прилепите“ постигнаха класическа победа с 3:0 при домакинството срещу аутсайдера Кордоба, която ги изстреля на върха в подреждането.

Двубоят започна с надмощие на домакините. Фегули можеше да изведе Валенсия напред в резултата още във 2-та минута, но ударът му не успя да намери очертанията на вратата. Пет минути по-късно отново Фегули този път стреля много по-опасно и се наложи Хуан Карлос да спасява.

Валенсия поведе с 1:0 в 22-та минута, когато Софиан Фегули центрира в наказателното поле на Кордоба, където Пако Алкасер с глава засече топката и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Хуан Карлос.

Четири минути по-късно Валенсия удвои своята преднина. Андре Гомес намери с много добър пас Гая, който отблизо вкара за 2:0.

До края на полувремето Хуан Карлос отрази опасни удари на Пиати и Андре Гомес.

В края на полувремето Кордоба можеше да намали изоставането си в резултата, но ударът на Жилас бе отразен с крак от Диего Алвеш.

През второто полувреме Валенсия продължи да превъзхожда своя съперник и отбеляза и трети гол. В 73-та минута Андре Гомес пусна отличен извеждащ пас към Софиан Фегули, който се измъкна от защитата на Кордоба, нахлу в наказателното поле на гостите и с премерен удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Хуан Карлос.

Със спечелените три точки Валенсия вече има 13. „Прилепите“ заемат първо място с по-добра голова разлика от втория и третия Барселона и Севиля, които също имат по 13 точки. Кордоба остана на последна позиция с 2 точки, като все още новаците в Примера нямат победа.