Валенсия измъкна победа с 2:1 срещу Валядолид в добавеното време на редовните 90 минути на последния двубой от неделната програма на Примера дивисион.

Успехът върна "прилепите" в борбата за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, докато и без точки от срещата, Валядолид остава на спокойните девет от зоната на изпадащите.

Валенсия доминираше през първото полувреме, като Дани Парехо и Серхио Каналес пропуснаха добри възможности да открият резултата. Това стана в 39-та минута, но благодарение на автогол, дело на Микел Баленсиага. Той прати топката в собствената си мрежа, след изпълнение на корнер от страна на Тино Коща.

По-интересните неща на "Местая" се случиха след почивката. В 56-та минута Солдадо бе фаулиран в наказателното поле от Серено, но Дани Ернандес отрази удара на нападателя от последвалата дузпа. Серено обаче бе и изгонен след втория жълт картон, който получи в ситуацията, и Валядолид остана да губи само с 0:1, но вече с човек по-малко.

След изгонването, по традиция ощетеният тим се мобилизира, и Валядолид заигра по-концентрирано, за да стигне до изравняване в 71-та минута. Рукавина проби в наказателното поле и намери Оскар, който направи 1:1.

Гостите, доволни от равенството, се изтеглиха след гола си, позволявайки отново на Валенсия да поеме владението на топката. Домакините така и не стигаха до някакви по-сериозни положения, и не успяваха да се възползват от предимството си.

Чак в третата минута на добавеното време, Жонас донесе успеха и трите точки на Валенсия, засичайки с глава центриране на Джонатан Виейра, за крайното 2:1.