Отборът на Валенсия постигна трудна победа над Виляреал в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион. „Прилепите” се наложиха с 2:1 и се изравниха по точки в шестия в класирането Атлетик Билбао.

Футболистите на „жълтата подводница” трябва да съжаляват, че си тръгнаха от „Местая” без спечелена точка, тъй като гостите имаха повече чисти и добри ситуации за  гол в срещата. През първото полувреме Жерар Морено дори пропусна от бялата точка.

Ефективността на домакините обаче се оказа решаваща и те се поздравиха с крайния успех.

И трите гола в срещата паднаха през втората част, като Валенсия бе тимът, който поведе малко след подновяването на играта след почивката.

Родриго откри за домакините след пас на Гомес отляво. Голмайсторът за Валенсия майсторски успя да отклони топката покрай вратаря, който бе излязъл да го пресрещне, а след това от малък ъгъл бе точен.

Шест минути след попадението на Валенсия в 49-ата минута, тимът на Виляреал изравни. Замбо Андре-Франк се разписа не и без доза късмет. Футболистът на гостите направи хубав пробив фронтално срещу вратата и пробва пас наляво към свой съотборник. Топката обаче рикошира в тялото на защитник и отново се върна при него. Този път Андре-Франк реши да стреля и не сгреши – 1:1.

Успехът за домакините осигури Феран Торес с кинжален шут. Топката бе центрирана от десния фланг към непокритото крило на „прилепите, който с удар мощен удар не остави никакви шансове на вратаря на гостите за крайното 2:1.

Във временното класиране Валенсия е седми с актив от 23 точки, докато Виляреал тринадесети с 18 пункта.