Отборите на Валенсия и Еспаньол не успяха да се победят в мач от 21-я кръг на Примера дивисион и завършиха 2:2. По този начин двата тима продължават да се преследват в средната зона на класирането на испанския шампионат.

Еспаньол заема 8-о място с 25 точки, докато Валенсия е на 9-а позиция с 24. Лидер е Реал Мадрид с 53, преди да са се изиграли всички срещи от кръга.

Двубоят започна много вихрено, като още преди почивката зрителите видяха цели четири попадения.

Още до седмата минута двата тима си размениха по един гол. Еспаньол поведе в 3-та минута с точен удар на Джон Кордоба, който откри за 1:0, а малко след това, Пако Алкасер се възползва от чудесно центриране, за да изравни за 1:1.

В 33-та минута „прилепите“ излязоха напред. Жонас засече с глава центриране от корнер, топката мина покрай вратаря за 2:1.

Още преди почивката гостите изравниха. Серхио Гарсия се възползва от чудесната възможност – дузпа за Еспаньол, и стреля хладнокръвно в горния ляв ъгъл за 2:2. Главният рефер посочи бялата точка за нарушение на Жереми Матийо. Въпреки протестите на играча, че първо е играл с топката, реферът не промени решението си.