Отборът на Валенсия постигна голямата си цел в последния кръг на Примера дивисион. „Прилепите” не допуснаха изненада при гостуването си на Валядолид, побеждавайки с 2:0, а този резултат им осигури четвъртото място в крайното класиране и място в Шампионската лига през новия сезон.

Валенсия водеше люта битка за последната позиция, даваща право на участие в най-елитната надпревара в Европа с Хетафе, чийто тим се провали при домакинството си на Виляреал. Мачът в Мадрид завърши при равенство 2:2.

Така развръзката бе в полза на Валенсия, който остана на четвърто място с актив от 61 точки, докато Хетафе завършва пети с две точки по-малко. Дори и при равенство в точките между двата тима, „прилепите” щяха да бъдат тимът, класирал се в Шампионска лига заради по-добрата си голова разлика.

Валенсия се присъединява към елитната компания на Барселона, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид, които ще представят Испания в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир в Европа.

Хетафе, заедно със Севиля, който днес победи Атлетик Билбао с 2:0, ще се примирят с участие в групите на Лига Европа, докато Еспаньол ще играе в предварителните кръгове на втория по сила европейски клубен турнир.