Вратарят на Барселона Виктор Валдес изрази изненадата си от факта, че сътборникът му в испанския национален отбор Икер Касияс бе резерва в първия мач на Реал Мадрид за сезона в Ла Лига.

Снощи „белия балет“ осъществи труден обрат за 2:1 срещу Бетис, а новият треньор Карло Анчелоти последва примера на своя предшественик Жозе Моуриньо и се довери на Диего Лопес.

„Бях изненадан. Касияс се представи добре за Купата на Конфедерациите, както и в последния си мач с националния отбор“, учуден беше стражът на каталунците. „Виждал съм Икер да прави спасявания, които аз съм смятал за невъзможни. За мен той е най-добрият, но не бива да говоря повече, понеже той не е в моя отбор.“

В същото време Валдес не скри задоволството си от мощния старт на Барселона в първенството. Каталунците разбиха гостуващия Леванте със 7:0, което означаваше още една чиста мрежа за вратаря. „Това бе един от най-добрите ни стартове. Отборът изглеждаше много силен, защитавахме доста по-високо, за да пресечем подаванията им по-рано. Така можехме и по-бързо да стигаме до тяхната врата. Точно това искаше и треньорът“, каза испанецът.