Легендата на Реал Мадрид Хорхе Валдано направи изненадващо сравнение за бившия треньор на Барселона Хосеп Гуардиола.

Гуардиола напусна поста си, след като спечели 14 трофея с каталунците, и според Валдано, качествата футболния специалист съответстват на тези на създателя на компютърния гигант Apple Джобс.

„Пеп свърши страхотна работа в Барселона, той е същински Стив Джобс на футбола – той създава нещата, смело, красиво, иновативно. Той постави началото на нов етап в нашата игра, и заслужава да бъде запомнен,“ обясни Валдано пред Eurosport.

Валдано, който отдавна не се разбира и харесва с наставника на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, се изказа доста по-злобно по негов адрес. „Поведението на Моуриньо е вследствие на историята на Моуриньо. Не разбирам защо хората все още се изненадват от неговите изказвания. Моето мнение не се е променило, откакто той дойде при нас. Няма напрежение помежду ни. Не смятам, че имам какво да доказвам в привързаността си към Реал, след като съм бил треньор, директор, играч и фен ва този отбор цял живот.“

Валдано отчете и предимството на Барселона в детско-юношеската школа, като призна, че академията на Реал Мадрид вече не е същата, каквато е била преди години. „Но най-често клубовете гледат школата когато имат финансови проблеми, а когато са задоволени, не обръщат внимание на тези неща,“ завърши Хорхе Валдано.