Нападателят на Барселона Лео Меси не прилича на себе си в последните 12 месеца, евентуалното изключение е Мондиал 2014. Лео загуби върховата си форма, което влияе и на неговите игрови характеристики.

Голяма част от наблюдателите са убедени, че Меси е загубил предишната си страст в играта, други се фокусират върху травмите, които нарушиха ритъма на подготовка на нападателя на Барселона. Именно към последната версия се придължа и Хорхе Валдано.

"Гледайки съботното Ел Класико, ми идват мисли, че Лионел не е в добра спортна форма. Неговата позиция на терена се промени, и сега неговата работа е да подава, а не да завършва атаките", убеден е бившият наставник на Реал Мадрид в коментар за радио Марка.

"Той загуби способността си да матира противниковите защити, това което помагаше на Барселона в предишни мачове. На Мондиала в Бразилия Меси просто ходеше по терена. Физически Лео не е в добро състояние, и това е причината, той да се върне в средата на терена", не изключва такава възможност Валдано.