Мениджърът на Жирона Мичел не се притеснява от слабия старт на сезона на неговия отбор, който не успя да спечели нито един от първите си два мача в Ла Лига.

Каталунският отбор беше в битката за титлата през по-голямата част от миналия сезон, побеждавайки Барселона два пъти, преди да завърши трети и да се класира за Шампионската лига за първи път в своята история.

Мичел обаче помоли феновете да бъдат търпеливи, след като неговите футболисти направиха равенство 1:1 с Бетис в първия си мач в испанското първенство, след което загубиха с 0:3 от Атлетико Мадрид в неделя.

"Гледам процесите, представянето, а не резултатите. Мисля, че сме далеч от най-доброто, но съм убеден, че ще изиграем страхотен мач в четвъртък. Отборът е готов. Атлетико е един от фаворитите за спечелване на Ла Лига. Не бяхме толкова зле, колкото изглеждаше", каза треньорът на пресконференция преди мача срещу Осасуна в четвъртък.

Мичел добави, че неговият отбор изостава в подготовката за новата кампания, тъй като е загубил няколко от основните си играчи от миналия сезон.

Крилото Савиньо, който беше под наем в Жирона миналия сезон, се премести в Манчестър Сити, нападателят Артьом Довбик напусна в посока Рома и Серия А, а универсалният полузащитник Алейш Гарсия беше привлечен от шампиона в Бундеслигата Байер Леверкузен. 

Мичел призова феновете на клуба да застанат зад играчите, докато те не намерят пътя към успехите.

"Имаме нужда от феновете и най-добрата версия на нас самите. Миналата година имахме страхотна връзка, привържениците ни помогнаха да спечелим точки у дома. Затова ги моля отново да бъдат с нас, заедно сме по-силни. Не успяхме да работим както искахме с тази нова група играчи. Отборът разбира какво искаме. Убеден съм, че ще го постигнем бързо", коментира още специалистът./БТА