Ръководството на Севиля обмисля да осъществи треньорска рокада и да уволни Едуардо Берисо, съобщават испанските издания.

Съветът на директорите в клуба се е събрал в четвъртък и е обсъдил отговорността на Берисо за незадоволителните резултати на отбора в последните мачове.

Спортният директор на Севиля Оскар Ариас е оставил окончателното решение да бъде взето от шефовете над него.

По принцип Ариас е прекият отговорник за назначаването на Берисо.

От 2010 година насам Севиля само в два случая е имал по-голям актив след изиграването на 17 кръга от първенството – през сезон 2014/15 при Унай Емери и през миналата година под ръководството на Хорхе Сампаоли.

Севиля разочарова с представянето си в последните три мача, след като претърпя тежко крушение при визитата си на Реал Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ (0:5), направи равенство при домакинството си на Леванте и загуби с 1:3 при гостуването си на Реал Сосиедад.

Севиля се намира на пето място с 29 точки, но изостава на пет и на седем от Валенсия и Атлетико Мадрид, които са и с мач по-малко.

Ръководните фактори в Севиля също така са притеснени и за здравословното състояние на Берисо, който наскоро претърпя операция по отстраняването на рак на простатата.

Според информациите, в Севиля на този етап не са готови със заместник на Берисо и обмислят много усилено различни кандидатури.

Треньорът на Севиля претърпя успешна операция

Очаква се съветът на директорите в клуба да вземе решение относно евентуалното уволнение на Берисо до края на деня. 

Рекордна вечер за Севиля в завръщането на Берисо