Старши треньорът на Реал Мадрид Бернд Шустер продължава да иска нови и нови футболисти за състава си, заради отчайващата игра на момчетата му в последните срещи. Вестник „АС” разкри, че снощи немският специалист е имал среща със спортния директор Предраг Миятович, за да му обясни какво още липсва. А именно – попадения. „Трябва ни друг таран, деветка,” е заявил Шустер пред сръбския бос.

По време на предсезонната подготовка тримата нападатели – Савиола, Солдадо и Баптища – с нищо не заслужиха мястото си. За десет мача Савиола реализира едва два гола, както и Солдадо. Затова Шустер продължава да търси алтернатива на Рууд Ван Нистелрой, който остава единствен на върха на атаката. Освен всичко друго, холандецът вече е на 31 години и медицинският щаб на "белия балет" не очаква от него да играе по 90 минути във всеки мач.

Според изданието, снощи Шустер е дал съгласието си на Миятович да преотстъпи Солдадо на друг клуб за още един сезон, за да може младокът да играе.

Засега в списъка с желани централни нападатели от Шустер са Диего Милито, Клаас-Ян Хунтелаар и Златан Ибрахимович. Предимството е на страната на Милито, който има опит в испанското първенство.

„АС” твърди още, че президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон е дал обещание на Шустер да не пести средства и е готов да направи всичко, за да привлече в оставащата седмица от трансферния прозорец желаните Ариен Робен и Диего Милито.