Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес подготвя много сериозна чистка в отбора след края на настоящия сезон, разкри предаването „El Chiringuito de Jugones“ по телевизия „La Sexta“. Според информацията босът на „белия балет“ вече е взел решение относно съдбата на старши треньора Рафаел Бенитес и още девет футболисти.

Бенитес е наясно, че може да се задържи начело на Реал Мадрид най-късно до края на сезона. Не е изключено Перес да уволни 55-годишния специалист още при следващ издънка на „кралете“.

Изключително изненадващо е, че черният списък на футболистите за гонене от „Сантиаго Бернабеу“ е оглавяван от Кристиано Роналдо. Перес иска да прибере много добра трансферна сума от продажбата на 30-годишния футболист и според президента на Реал моментът португалецът да бъде продаден е през следващото лято, когато той вече ще е навършил 31 години. Флорентино Перес е готов да продаде Кристиано Роналдо за 60 милиона евро, а не е изключено в сделката да бъде включен и Давид де Хеа.

Останалите имена в списъка за гонене са Карим Бензема, Тони Кроос, Кейлор Навас, Хесе Родригес, Иско Аларкон, Алваро Арбелоа и Денис Черишев. Реал Мадрид също така е готов да продаде Серхио Рамос при оферта от 40 милиона евро.

Флорентино Перес иска да събере над 200 милиона евро от продажбата на играчите.

Трансферните цели на Реал Мадрид са Де Хеа, Роберт Левандовски и Еден Азар.