Ръководството на Реал Мадрид е готово да направи сериозна рокада в атаката на тима. Тя ще е свързана с нападателя Карим Бензема, който съвсем скоро може да се озове в трансферната листа.

Според „ЕкоДиарио“ дните на французина насред „Сантиаго Бернабеу“ могат да се считат за преброени. Бензема има договор с „белия балет“ до 2019 година, а наскоро се и контузи, като участието му в предстоящото Ел Класико срещу Барселона е под сериозен въпрос.

Бившият ас на Олимпик Лион играе за Реал от 2009 година, като има 167 гола в 330 срещи за „кралете“. В последно време обаче той демонстрира огромен спад във формата, а и проблемите му с френските власти извън терена също са повлияли върху мненията сред шефовете.

Очевидно в Реал считат, че е време за свежи лица в атаката, като не е изключено да преследват и гръмко ново попълнение. Фаворитът на този етап е голаджията на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг, който през годините на няколко пъти е казвал, че има желание да облече белия екип.

Ако до сделка с габонеца не се стигне, то Алваро Мората ще бъде налаган като основен нападател. Не е изключено още до края на сезона младият испанец тотално да измести Бензема, макар и двамата да имат еднакъв голов актив към момента – по 4 гола в Примера дивисион.