Футболистите на първодивизионния Леванте заплашиха ръководството, че няма да се появят на терена в един от предстоящите им мачове, ако не им бъдат изплатени заплатите. Крайната дата е 27 април, когато тимът ще се изправи срещу Рекреативо.

„Ние дълго обмисляхме ситуацията и решихме, че ще започнем стачка, ако финансовите въпроси не бъдат решени до мача с Рекреативо. Разбираме, че нашето решение касае много хора, но действително ни е много тежко. Знаем, че феновете ни подкрепят”, сподели защитникът на Леванте Луис Рубиалес.

Играчите на испанския клуб не за първи път през този сезон се опитват да отстояват правата си с подобни способи. Ръководството им даде обещание, че ще се справи с финансовата криза, но засега без резултат.

В трудната ситуация е намесен и старши треньорът Хосе Морено, който наскоро замени на поста Джовани де Биази: „Намираме се в много тежко финансово състояние. Единственото, което ни остава е да се борим до край.”

Шест кръга преди края на сезона в Испания, Леванте заема последното място в класиране, с което почти загуби шансовете си за оставане в Примера дивисион. Следващият мач на тима е в събота срещу Хетафе.