В последния кръг от испанското първенство интригата е за разпределение на местата в Европа - Шампионска лига и Лига Европа и това дали Жирона ще успее да оцелее.

Шампион е Барселона, втори е състава на Атлетико Мадрид, а трети този на Реал. Валенсия ще се бори със зъби и нокти да запази 4-ото си място и да играе в Шампионска лига. Хетафе и Севиля обаче няма да се предадат и ще преследват това ценно 4-о място. Седмият Атлетик Билбао ще търси запазване на 7-ото място, което също дава право на място в Европа, но отзад дебнат Реал Сосиедад  и Еспаньол, разчитайки на грешка на съперника. Разликата между 4-ия и 6-ия е само 2 точки и всички сценарии са възможни.

В дъното Жирона трябва да победи на всяка цена и то с доста голове при гостуването си на Алавес, като срещата може да гледате в ефира на MAX SPORT 4 от 21:45 часа и да разчита на Райо Валекано, като тимът от мадридското предградие трябва да победи категорично Селта и то като гост, срещата също стартира в 21:45 часа.

Съботната програма в ефира на MAX SPORT 4 стартира в 14:00 часа с двубоя Леванте - Атлетико Мадрид. Среща за престиж и място в крайното класиране що се отнася до домакините, тъй като "дюшекчиите" са непоклатими на второто място.

В 17:15 часа отново по MAX SPORT 4 Хетафе домакинства на Виляреал и ще търси успех, както и издънка на Валенсия при гостуването на Валядолид в битка за 4-ото място. Севиля приема Атлетик Билбао по същото време и също ще следи развитието на мачовете по другите стадиони. На пълен запис може да видите този двубой от 19:30 в програмата на MAX SPORT 4.

Реал Мадрид приема Бетис в неделния ден от 13:00 часа, а двубоят може да гледате в ефира на MAX SPORT 4, а точка на първенството ще сложат Ейбар и Барселона в 17:15 часа на неделния ден пряко в ефира на MAX SPORT 4.