Луис Енрике само имаше среща със спортния директор на Барселона Андони Субисарета вчера, но в Испания вече изглежда го броят за новия наставник на каталунците.

И според вестник "Марка", на специалиста му предстои първият тест като треньор на "блаугранас". Той ще е в неделя, когато ще е още на пейката на Селта.

"Може още да не е подписал официално с Барселона, но Луис Енрике ще има важен тест за поста си на "Ноу Камп" в неделя. Неговият Селта трябва да подхлъзне Реал Мадрид, за да могат каталунците да държат съдбата си в ръце за титлата", пише "Марка".

Борбата за титлата в Испания съвсем се завърза след последния уикенд. Първо Барса сгреши у дома срещу Хетафе в събота и битката за защита на трофея изглеждаше обречена.

Но в неделя следобед Атлетико Мадрид загуби като гост на Леванте, карайки всички в Реал Мадрид да празнуват. Това обаче беше преди домакинския им мач с Валенсия, в който "белите" се издъниха и стигнаха само до равенство.

Сега момчетата на Карло Анчелоти имат отложен мач с Валядолид в сряда, който може да ги изведе на втората позиция. Но според испанските медии, единственият истински тест за Реал ще бъде в неделя срещу Селта.

Ако Луис Енрике спре бившия си клуб, ще отвори вратата за битка между Барселона и Атлетико Мадрид в последния кръг за директно определяне на шампиона. А срещата е на "Ноу камп", така че смятаният за бъдещ наставник на каталунците може да направи незабравим подарък на тима си, преди да отиде официално там.