Епидемията от коронавирус може да удари сериозно и по футбола в Испания. Утре от 13 часа българско време ще се проведе тристранна среща между Испанската футболна федерация, Ла Лига и Асоциацията на местните футболисти, на която ще бъде обсъдена възможността да се прекрати сезона в Примера и Сегунда дивисион за неопределено време заради, това твърдят медиите в Испания.

От Ла Лига вчера обявиха, че срещите от следващите два кръга в Примера дивисон и Сегунда дивисион ше се играят при закрити врата. Утре обаче ще се обсъдят по-сериозни мерки.

Както стана ясно вече, в Италия решиха да спрат всякакви спортни мероприятия до 3 април. Президентът на Ла Лига Луис Рубиалес пък заяви, че очаква какво ще кажат от Министерството на здравеопазването по темата. От Асоциацията на футболистите вече излязоха с позицията, че задължително трябва да се стигне до спиране на сезона.

Съботният двубой Мирандес - Нумансия от Сегунда дивисион стана първият професионален мач в страната, който беше отложен заради коронавируса. Днес от Федерацията отмениха всички останали футболни прояви в Испания.