Няколко президенти на испански клубове от първа и втора дивизия изразиха сериозни съмнения относно действията на Агапито Иглесиас, собственика на Реал Сарагоса. Според тях босът е бил замесен в уреждане на мачове, предаде електронното издание на вестник „Марка“.

„Един мениджър им отказа. Това стана преди идването на Маноло Хименес. Пред няколко свидетели той сподели, че отказал, защото собственикът Агапито Иглесиас му казал, че трябва да спечели първите мачове за сезона, а той щял да се погрижи за последните. Този треньор вече не е в Испания“, сподели един от президентите на клуб от Ла Лига.

„Тук не става дума просто за това, че има хора, които уреждат своите точки в края на сезона. Така всички се оказваме в неизгодна позиция. Ако сега напуснем, решаването на проблема през следващия сезон ще е още по-трудно. Ясно е на всички, че това, което стана през тази година, ще продължи“, добави друг клубен шеф.

„По време на финала за Лига Европа между Порто и Спортинг Брага (преди 3 години – б.р.), видяхме как Агапито се похвали на няколко президенти и един агент, че вече е нагласил изхода на мача с Леванте. Те го попитаха за това, а той през усмивка отвърна: „Всичко е уредено.“ Не можахме да повярваме на ушите си“, отбелязва трети собственик.

От другия сезон Сарагоса ще играе в Сегунда дивисион, след като завърши на 19-о място в елита.