Старши треньорът Хосеп Гуардиола ще напусне Барселона, а информацията официално ще бъде съобщена в петък, разкриват испанските медии.

Според източник от каталунския клуб, Гуардиола е обяснил на Росей, че напуска и това ще бъде официализирано утре.

Треньорът обаче тази вечер и утре през деня ще обсъди възможностите със семейството си и не е изключено той все пак да се съгласи на нов договор.

Росей също така е помолил Гуардиола да отговори в петък, за да може и ръководството на Барселона да реагира веднага при отрицателен отговор от страна на треньора.

Според някои информации, Гуардиола не иска да подновява договора си с Барселона, за да си вземе няколко месеца почивка. По-вероятно обаче е, Пеп да поеме Челси, който е фаворит за подписа му. В някои медии дори се появиха слухове, че Гуардиола вече е подписал предварителен договор със сините от Лондон.

Другите варианти пред настоящия наставник на каталунците е да поеме националния отбор на Англия или да застане начело на един от отборите от Милано – Милан и Интер.

В Барселона вече обсъждат вариантите за заместници на Гуардиола. Андре Вилаш-Боаш е фаворит за поста, а другите кандидати са Лоран Блан, Марсело Биелса и Луис Енрике.