Еспаньол постигна много ценна победа с 3:2 при гостуването си на Атлетико Мадрид от 13-я кръг на Примера дивисион. По този начин каталунците се утвърдиха на четвъртото място във временното класиране.

Футболистите на Еспаньол имаха превес в началото на първото полувреме. В 20-та минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар и зад топката застана Кайехон, който шутира, а Рейес игра с ръце и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Луис Гарсия в 22-та минута, който прати топката неспасяемо под напречната греда и не остави никакви шансове на Де Хеа.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме футболистите на Атлетико Мадрид успяха да изравнят резултата, като след центриране от корнер в наказателното поле на Еспаньол, Тиаго стреля, но Камени изби, а в последствие Годин шутира, но камерунският вратар отново показа рефлекс и спаси. Въпреки това кълбото се озова отново в краката на Тиаго, който при втория си удар не сбърка и вкара за 1:1.

В началото на второто полувреме домакините имаха надмощие, но обратно на логиката Еспаньол стигна до гол в 54-та минута дело на Жоан Верду.

Натискът на домакините се усили още повече и логичното се случи в 66-та минута, когато Диего Форлан достави топката до Серхио Агуеро, който не пропусна да изравни резултата.

Домакините се опитаха да стигнат до победен гол, но в една от редките си атаки играчите на Еспаньол вкараха победно попадение, след като в 78-та минута Луис Гарсия подаде на Пабло Освалдо, който направи безпомощен Давид де Хеа.

След тази победа Еспаньол се утвърди на четвъртото място с 25 точки, а Атлетико Мадрид остана на седма позиция с 20 точки.